Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL

SDHL byter namn – efter jätteavtalet

Svenska Spel Damhockeyligan.

Det är namnet på svensk damhockeys högstaserie framöver.

Detta står klart efter att Svenska Spel blivit ny huvudsponsor till SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL.

– Det nya avtalet kommer att stärka klubbarna och ligan, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Det nya avtalet mellan Svenska Spel och svensk hockeys tre toppligor kickar in 1 juli och sträcker sig till 2026.

Parterna beskriver det som en historisk satsning på svensk hockey där fokus kommer ligga på att göra sporten mer jämställd. 

– Samtliga ligor ser ett stort värde i att vi nu gör svensk hockey mer jämställd. Det kommer att stärka svensk hockey. Det nya avtalet fokuserar även på att vi tillsammans med ligorna kan göra en stor förebyggande insats för att motverka spelproblem och matchfixning, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef Svenska Spel.

Ligan får nytt namn 

Efter att Svenska Spel blivit huvudsponsor till SDHL, Hockeyallsvenskan och SHL kommer den svenska högstaserien på damsidan att byta namn till Svenska Spel Damhockeyligan.

– Vi ser fram emot att börja jobba med Svenska Spel igen. Svensk damhockey är inne i en spännande period där intresset från publik och sponsorer ökar. Det nya avtalet kommer att stärka klubbarna och ligan, säger Svenska Damhockeyligans kommersiella chef Angelica Lindeberg.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.