Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

ATG

ATG:s nya satsning – satsar på ”Slow-tv”

Corinaviruset har tvingat en stor del av befolkningen till karantän – och i travets värld körs alla tävlingar utan publik. 

Nu kan du bota abstinensen genom ett livesänt ”Slow-tv-program” från Skråmsta gård varje dag. 

– Det här är en chans för utomstående att komma närmare och se hur den dagliga verksamheten fungerar, säger Carina Dahling, som äger gården. 

Följ Carina Dahling och fölen i livesändning.
Foto: ATG / ATG
Foto: ATG / ATG
Foto: ATG / ATG

På grund av Coronaviruset kan många av landets alla hästälskare inte följa sitt stora intresse i den utsträckning som önskas. Det vill spelbolaget ATG förändra.

– Vi vill bjuda alla som älskar häst på lite feelgood så här i coronatider, säger Martina Olsson, PR manager ATG. 

Därför har de startat projektet Hästhagen i samarbete med den populära gården Skråmsta Gård. Hästhagen är ett livesänt program som sänds i 19 dagar, mellan 29 april och 17 maj. Programmet kan streamas på ATG:s youtubekanal eller via ATG:s hemsida. Sändningstiderna är 07:30-16:00 och tittarna kommer att kunna följa en grupp föl och deras mammor under ett par av deras första veckor i livet. 

– ATG gör initiativet tillsammans med Skråmsta Gård för att ge svenskarna en möjlighet att tänka på annat i karantän, lite feelgood helt enkelt, säger Martina Olsson.

”Är föl som kommer bli tävlingshästar” 

Gårdens ägare, Carina Dahling är mycket positiv till ATG:s satsning.

– Jag tycker att det är en trevlig grej att göra. Vi som jobbar med det här tänker ju inte så mycket på hur det ser ut. Det här är en chans för utomstående att komma närmare och se hur den dagliga verksamheten fungerar. Jag tror att det kommer att uppskattas mycket, säger Carina Dahling.

Vad är det för hästar som tittaren kommer att följa?

- Det är föl som kommer att bli tävlingshästar. De har fina föräldrar vilket gör att förväntningarna är stora på fölen. De har roliga personligheter vilket gör varje föl unikt, säger Carina Dahling.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.