Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Är dags att ställa upp för kunderna, Bet365

Varför mystiken Bet365? En jätte på spelmarknaden. En stum aktör offentligt.

Affärsmässigt nog smart. Men visa ni står bakom era svenska kunder.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Vad är Bet365 för icke spelintresserade svenskar? Möjligtvis tv-reklamen med Jens Hultén som sa ”Boom!”. Ersattes med Persbrandt. Visst gillar man originalet bäst?

Det är marknadsföringsidén, och har varit från start för bolaget. Medelålders, gangstercoola, män som ungefär säger ”Boom!”. Ray Winstone i Storbritannien. Samuel L Jackson i många andra länder.

Företagshistoriskt är spelbolaget en framgångssaga och Netflix-ämne i sex delar. Tredje generationens lokala bookmaker med spelbutiker i Stoke-on-Trent. Det var dottern, Denise Coates, som övertygade resten av familjen att online betting var spelets framtid.

I början av 2000-talet skaffades domänen Bet365.com och på den vägen är det. Idag har bolaget 3 000 anställda runtom i världen. 

Familjen är majoritetsägare, brorsan John är vice vd och pappa Peter är ordförande i styrelsen. Man är även storägare i lokala fotbollsklubben, Stoke City.

Denise är mycket respekterad för sin affärsbedrift. Hon är också världens bäst betalda kvinna. Blev dock omdiskuterad när hon 2018 lyfte en årslön på 265 miljoner. Pund.

■ ■ ■

I Sverige då?

Frånsett den statliga jätten så är Bet365, tillsammans med Unibet, nog de största på sportbetting.

Vad är då problemet? Har följt den här branschen på nära håll i 20 år. Bolaget är ”osynliga mannen” i att offentligt uttala sig om branschen.

I Sverige samma strategi med konferenser, omreglering och matchfixing. Ska inte en av de största aktörerna på marknaden ta offentlig ställning i frågan om spelsäkerhet?

Döm av min förvåning när jag hör att bolaget får klart godkänt i sitt engagemang med myndigheter och branschens olika organisationer i länder de är aktiva.

Verka, men inte synas har fått ett nytt ansikte. Kan tycka det är okej affärsmässigt.

Men när spelbranschen ständigt smutskastas är det viktigt att en av de största aktörerna i landet tar moraliskt ansvar. Även offentligt. De andra gör det.

I Sverige är det fulare ha spel som hobby än att skattefuska och köpa smuggelsprit. Vi är inte i närheten av den brittiska spelkulturen.

Ställ upp för de svenska kunderna. Offentligt. Berätta vad de kan vänta sig av Bet365 när vi går in i 20-talets spelande. Att de är viktiga för bolaget.

■ ■ ■

För mig är det viktigt att spelbranschen fortsätter ha flera alternativ så inte Sverige får ett speloligopol direkt. En statlig aktör (om det nu måste finnas), de seriösa spelbolagen med svenskintressen – som kan de svenska kunderna och de utländska bolagen som tror på den svenska marknaden.

Det gynnar oss sportbettingkunder. Marknaden måste visa vi betyder något. Boom!


BORGS KNOCKOUT-TIPS

Borta – på VM för klubblag

TISDAG. Ligacupen. Aston Villa–Liverpool. Löjets skimmer över engelska ligacupen. Oddset i den här matchen är alltså –1.5 mål i handikapp och 1,60 i odds. Med Aston Villa som favorit! Klopp & Co har åkt på VM för klubblag och kvar är ungdomarna. För icke insatta underhållningsspelare är såna här cupmatcher rena fallgropen – ”Liverpool till sånt fint odds, den tar jag”. Spela inte på matchen!


AUGSBURG HAR FORM – LIRA!

TISDAG. Bundesliga. Augsburg–Düsseldorf. Veckoomgång i tyska högstaligan. Förutom Leipzig så är hemmalaget det formstarkaste laget i ligan just nu. Har tagit 13 poäng på fem senaste matcherna. Düsseldorf parkerar nere på kvalplats och bara två pinnar på fem matcher efter tufft spelschema. Går på formfaktorn. Här får jag 1,89 på Augsburg-seger och markerar det som ett högspel!


UPPOCHNERVÄNDA VÄRLDEN I CUPEN

ONSDAG. Ligacupen. Everton–Leicester. Årets negativa mot årets positiva – givet vad du ska spela på – eller? Årets positiva – Leicester, fick bara 1–1 hemma mot Norwich i helgen. Läge för rotation? Man har City borta i ligan till helgen. Årets negativa – Everton, har tagit fyra pinnar under Duncan Fergusons ledning. Arsenal hemma till helgen. Viktig! Men Duncan vill bjuda på cupskräll och få förlängt. Tar Everton +0.25 (1,88) och även lite rak vinst till 3,03


KLASSIKERMÖTE I SPANSKA LIGAN

ONSDAG. La Liga. Barcelona – Real Madrid. Ett hett El Clasico - eller?” Barca 2–2 borta mot Sociedad och Real kvitterade mot Valencia i 95:e

minuten i helgen. Barca imponerar inte ens med Messi på plan. Bara när han är sugen. Hazard har inte blivit fältherren Madridlaget hoppades på. Först formlös. Nu skadad. Här tänder Messi till och med sju raka hemmavinster i så vinner Barcelona. Spelar hemmalaget när oddset går över 1,75.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset