Gå direkt till sidans innehåll

En rejäl blunder mitt i allsvenska dramat

Inhemska fotbollens avslutning riktig nagelbitare. Utspritt schema kan osportsligt avgöra.

Branschens åtgärder mot fusk står och stampar. Konstigt att sportförbunden och politikernas åsikt väger tyngre än bolagens affärserfarenhet i frågan.

Får branschen nya krav på insatsnivåer när speljätten byter system?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Allsvenskan går in i sin sista omgång och aldrig har det varit så jämnt i topp och botten. Strid runt strecken i Superettan också. Men vad gör elitfotbollen för blunder?! Sprider ut näst sista omgången över tre speldagar i serierna.

Sportsligt blir det ju en klar fördel för lag/möten som kan anpassa matchbild efter tidigare slutresultat och spelmässigt så påverkar det spelsäkerheten alldeles för mycket.

Nej, gör som de gör i många andra länder.

Ha de TVÅ sista omgångarna samma tid från säsong 2020. Ursäkta inte detta med tv-avtal, är nonsens så klart.

■ ■ ■

Politikerna kämpar på. Står på barrikaderna för ”licens på vapenmagasin” och ”förbud mot spel på gula kort”. Handlar givetvis om en egen fjäder i hatten och att vi vidtar – vissa åtgärder.

Vän av lir på gamla hederliga tripplar undrar givetvis varför det är så viktigt ha spel på gula kort. Det är det inte. Absolut inte. 

En spelform som används av underhållningsspelare med låga insatser. Anledningen till att reaktionerna är starka är ju att det förbudsåtgärd helt utan verkan. Lösa skott.

En helt annan sak om ett sånt förbudsförslag skulle leda till minskning av bedrägerier och fixade utfall inom spelet. 

Nu blir det i stället ett löjets skimmer över svensk spelbransch och en tyst nickning till organiserad kriminell verksamhet, här finns det fortfarande öppningar med tanke på åtgärder som sätts in.

Låt svenska spel- och bettingindustrin i stället ha samma strategi mot organiserad brottslighet som försvarsmakten har mot fiende. Ja, ni kanske kan skada oss, men det ska vara löjligt kostsamt att ens försöka. Det upprätthåller man genom gemensam övervakning, underrättelse och rapportering. Då får man också amatörbedragarna på köpet.

Men. Idag är inte ens statens egna spelbolag, Svenska Spel, med i branschorganisationen för onlinespel (BOS). Inte travsportens spelbolag, ATG, heller.

Knappast så att branschen, efter omregleringen, visar upp enad front. Svårt att få myndigheter och politiker att lyssna då.

■ ■ ■

Intressant. Även fast Svenska Spel byter mjukvaruleverantör vår/sommar 2020 så hävdar man från sportbettinghåll att man kommer fortsätta ha allmänna maxinsatsgränser baserat på sport/liga. Inte på vilken kund du är – det vill säga personlig limitering.

Det här är talar de gärna högt om. Jag hoppas att man nu inte bara använder det argumentet fram till bytet och sedan ursäktar sig med ”Med anledning av vår leverantörs risksystem så ligger maxgränser på kund och ej på liga/sport”. 

Om nu Sveriges största aktör, efter byte, fortsätter ha maxinsatser per event och inte kund så borde det ju bli ”prejudikat” för övrig sportbettingen i Sverige.

Tycker bolagen kan fortsätta med personliga kundnivåer så länge varje sport/liga har en uppvisad maxinsatsgräns.

Är du sedan, för bolaget, en bra kund så kanske dina gränser exempelvis tripplas.

Och du kan givetvis ha olika gränser på sport och liga beroende på vart du plockar russinen ur kakan.

Ambitiösa spelbolags system och kundhantering klarar av sån här kategorisering. Inte bara antingen eller.

Då blir sportbettingen som övriga affärsbranscher.

Lukrativa kunder premieras.

Övriga kunder på standardnivå. Utan att de diskrimineras.

NIKLAS BORGS KNOCKOUT-TIPS

Real vinner med marginal

Onsdag. La Liga. Real Madrid – Leganes. Inga stående ovationer för Zidane och hans manskap i La Ligas inledning. Nu hade man helgen ledig när El Clasico blev hängmatch och man kommer från bortaseger i CL mot Galatasaray. Möter ligans boxboll, Leganes. Bortalaget tog i och för sig sin första seger i helgen mot Mallis hemma. Men här är Madridlaget två nummer för stort.

Real med -1.5 mål till 1,85.


Tar på mig dumstruten

Onsdag. Ligacupen – Eng. Chelsea – Manchester Utd. Sätter på dumstrut på mig själv. Dömde ut Frank Lampard som för tidig tränare i Chelsea. Efter tung start har Frankie fått harmoni både i PL och CL (4 resp 2 raka segrar). Ytterligare veckomatch för lagen och det här blir Uniteds tredje raka borta och man har även bortamatch tidiga lördagsmatchen i PL. Fördel Chelsea och jag spelar de att vinna till 1,96.


Satsar på riktig oddsare!

Onsdag. Serie A. Sassuolo – Fiorentina. Efter tre fina segrar har Fiorentina nu kryssat mot Brescia och i söndags förlorade man hemma mot Lazio och fick på köpet två röda. Sassuolo fick en livsviktig trepoängare mot Verona i fredags. Nu har man bra läge hemma. Man gillar inte kryss (3-0-5) så jag satsar på en riktig oddsare. Sassuolo-vinst till 3,04!


Se över poängsättningen!

Inte så att jag ångrar rekommendationen av Tips-SM, men tycker poängsystemet är fel. Du får ETT rätt oavsett om laget gav 1,18 eller 6,75. Jag kan tycka det ska vara poängsystem 1-4 beroende på streckfördelning. 1 poäng för över 70% och 4 poäng för under 11%. Eller oddset i poäng på det utfall det blir. Då blir det större utmaningar och större spridning av hur system ser ut. Finalen avgörs med frågesport i fotbollskunskap?! Varför?

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset